Wednesday, 22 April 2015

REZEKI SEMALAM~


ASSALAMUALAIKUM..
















~~~~~~

Semalam adik2 dapat makanan..kiriman seorg teman dari N9..rezeki adik2..Alhamdulillah..

Sebenarnya Kakak terharu sgt..sejak wujudnya blog dan page ShomeyShayang..rezeki adik2 sentiasa ader..ader sajer tangan yg memberi..ader dalam bentuk wang,ubat2an juga makanan..ader yang langsung Kakak tak tau dari saper..ader yang Kakak tak kenal pun..Ya Allah..baiknya hati kalian..terima kasih banyak2 atas segala yg diberikan..hanya Allah yg dapat membalasnya..InsyaAllah..

Bersyukur juga..dgn adernya adik2..Kakak dapat kenal ramai teman2 yg sehati sejiwa..kalau dulu kawan yg hanya sekadar kawan..bab adik2 tak termasuk dalam bualan..tak sonok kan? Kan? Ehehe..;p 
Takder laa..sonok juga..tapi lagi sonok bila citer pasal adik2 ni ngan kenkawan sejiwa..sbb adik2 ni dah macam family..kalau sembang bab adik2 ni cam tak penah abis..tapi kalau citer ngan kawan yang tak sejiwa..kompem muntah ijau..hikhik.. 

Tahun 2009..baru berjinak2 dgn facebook..baru reti guna facebook..padahal akaun facebook dah buat lama dah..konon laa time tu..org ader facebook..ko pun nak jugak..cam gitu..lelama bila jumpa kawan kucen..baru laa reti main facebook..kikiki..slalu letak pic adik2..sampai ader yg tegur..asik kucen kucen kucen..ehehe..

Satu hari sorg kawan kenalkan satu page kucen..Ya Rabbi..ramainya pencinta haiwannn!! Kemain hepi..masa tu baru laa rasa best tgk fb..pastu satu hari..dapat inbox dari sorg wanita bernama Iela Zalila..masa tu dia duk kat Jepun..dia kata suka tgk ragam adik2..dia kata kalau dia balik Malaysia nanti..dia pun nak selamatkan kucen terbiar..Kakak ingat sgt nama ni sbb dia org pertama inbox sembang pasal kucen..tapi tak tau laa dia ingat tak..ehehe~

Lepas tu..baru laa kenal kenkawan lain..kenkawan sama minat..dan masa ni laa pestime jumpa ngan Cik Marie..kawan kucen pertama yang sudi datang ke Wilayah ShomeyShayang..maseyyy..lebiu..;)

Penghujung September 2010..baru laa Kakak mula berblog..dan sampai laa skang..masih lagi berblog walaupun tak update sekerap dulu..ehehe..mungkin sbb dah ader page..errr..ikut mud sebenarnya..kalau bizi sgt..mmg tak sempat nak update kat blog..nak2 bila dah mengajar sorg2..dapat update adik2 yg duk kat depan jer..tak sempat nak merayap kat blkg cam dedulu..tunggu Sabtu Ahad baru laa bleh luangkan masa..itupun kalau tak kemana2..

Wilayah ShomeyShayang nama diberi..wilayah laa sangat..poyo jer..ehehe..;p
Kakak tak tau brape lama lagi wujudnya tempat ni dlm hidup Kakak..15 thn bkn masa yg sekejap..macam2 Kakak lalui bersama adik2..penah dulu kena marah ngan jiran2..malu tau sbb jiran len dgr.. ehehe..penah kena tegur ngan tuan umah..umah ni umah sewa jer..Kakak keje jer kat sini..selang 2 buah umah ni..adik kepada tuan umah..dulu adik2  buat hal kat umah dia..zaman purba dulu..adik2 lagi byk dari skang ni..jadi paham2 laa..adik tuan umah ngadu ngan abg dia..jenuh nak menjawab..ehehe..penah juga adik2 kena lastik..Wawa sampai blubang kat dahi..sian sgt..adik2 tetiap ari takut..bagai diburu..slalu dgr bunyi batu sana sini..satu hari masa cuci pinggan kat dapo..Kakak nampak pemburu tu..dia tgh nak melastik..Allah jer yg tau perasaannya..tak terkata..tetiba jiran stop..rupanya dia nampak Kakak tgk dia..terus dia masuk umah..dan itu laa hari terakhir adik2 diburu..segan agaknya terkantoi..terus tak buat lagi..ehehe..penah juga tetiba JKM datang..katanya ader aduan sbb bela kucen kat taska..mmg terkejut sgt..Allahu Rabbi..risau sgt jadi aper2 kat adik2..jawab itu ini..Alhamdulillah adik2 selamat..ermmm..kalau nak citer suka duka ngan adik2..mmg jenuh nak taip..ehehe..

Ini kisah paling Kakak ingat..beberapa tahun yg lalu..tuan umah kata nak jual umah ni..erkkk! Mmg tanjat laa..masa tu pikirkan adik2 jer..kalau diri sendiri bleh laa jugak cari keje kat tempat lain..ni adik2 ni camner nak hangkut..pastu sesama kawan cakap laa ngan tuan umah..pujuk2..blabla..syukur sampai skang tuan umah tak penah kata nak jual dah..tapi bila tingat mmg risau jer..mana laa tau esok lusa tetiba tuan umah cakap semula pasal ni..tak bleh nak cakap aper laa kan..slalu doa moga dipermudahkan jer urusan Kakak ngan adik2..mudah2an..:)

Bebaru ni pula..anak arwah pengetua tetiba datang..bincang sesuatu pasal skolah..hayokkk! Risau juga..dan paling risau pasal adik2 jer..ntah laa..kalau rezeki Kakak masih kat sini..ader laa..kalau tak..takder lagi laa kisah dongeng merapu meraban adik2 di ShomeyShayang ni..

Camtu laa kehidupan kita kat dunia ni..pasti ader suka dan duka..terpulang pada diri utk menghadapi walau aper caranya..terpulang pada diri utk memilih aper sajer jalannya..asalkan jalan yg betul dan diredhaiNya..:)

Errr..panjang giler Kakak membebel..ehehe..akhir kata..sambutlah salam sayang dari kami di WSS..doakan kami baik2 ajer yer..lebiu 234! ;)